Σχετικά

Γεια! Είμαι η Βιβή Μελέγκου, δημιουργός  της επιχείρησης TOUBALIN που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Είμαι λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του Τμήματος Λογοθεραπείας Ιωαννίνων και κάτοχος πτυχίου Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Πιστεύω πολύ στη δύναμη που έχει το παιχνίδι στην εκπαίδευση και στη θεραπεία! Με το παιχνίδι διατηρείται ζωηρό το ενδιαφέρον, αυξάνεται η συμμετοχικότητα και η απόδοση των παιδιών στις δραστηριότητες μάθησης διαφόρων δεξιοτήτων. Κατασκευάζω συνεχώς αυτοσχέδια παιχνίδια με χρήση απλών υλικών όπως χαρτόνια, φωτογραφίες και χρώματα! Οι αντιδράσεις και η αποδοχή από τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και άλλους θεραπευτές με ώθησαν να εξελίξω την ιδέα για την κατασκευή παιχνιδιών και τον Αύγουστο του 2019 ξεκίνησε ο επαγγελματικός σχεδιασμός των πρώτων προϊόντων.

Έπειτα από πολλές δοκιμές ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πρώτου παιχνιδιού, το ‘Ξεμπλέκω’ και κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2021.

Επειδή κάθε παιδί είναι διαφορετικό, επιθυμία μου είναι να ανακαλύπτω, να σχεδιάζω και να κατασκευάζω ολοένα πιο σύγχρονα, πρωτότυπα και ποιοτικά προϊόντα που να ικανοποιούν κάθε ανάγκη τους και να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν στο μέγιστο τις δεξιότητές τους!

Σ’ αυτό το τόσο δημιουργικό αλλά και πολύ απαιτητικό project, μου έδωσαν δύναμη, έμπνευση και βοήθεια η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, οι συνεργάτες μου και η καλύτερη ‘βοηθός’ που θα μπορούσα να έχω, η σκυλίτσα μου η Αννέτα!